Українська спортсменка Магучіх знову сфотографувалася з тією ж росіянкою, що й на Олімпіаді у Токіо

Українська легкоатлетка та бронзова призерка Олімпійських ігор у Токіо Ярослава Магучіх знову сфотографувалася з російською спортсменкою Марією Ласіцкене. Їхнє раннє спільне фото на Олімпіаді призвело до суспільного резонансу. На ситуацію тоді відреагували навіть у Міністерстві оборони України.

Фото оприлюднила австралійська стрибунка Елінор Паттерсон в Instagram.

Світлину зробили під час фінального етапу «Діамантової ліги», який зараз відбувається у швейцарському Цюриху.

Крім того, цього разу поруч із Ласіцкене присутня не лише Магучіх, а й інша українська легкоатлетка - Ірина Геращенко (праворуч від росіянки). Вона теж представляла Україну на Олімпіаді в Токіо - посіла підсумкове четверте місце.

Нагадаємо, у серпні українська легкоатлетка Ярослава Магучіх зробила спільне фото з російською спортсменкою Марією Ласіцкене. На фото спортсменки тримають прапор України та Олімпійського комітету Росії відповідно.

Як відомо, Магучіх є молодшою лейтенанткою Збройних сил України, а Ласіцкене у грудні 2019 року отримала звання капітанки російської армії. На цих Олімпійських іграх вона здобула «золото» у тій же дисципліні, що й Магучіх «бронзу» — стрибках у висоту.

Це фото спричинило багато критики на адресу Магучіх у соцмережах. У Міноборони навіть провели розмову зі спортсменкою.

Сама Магучіх прокоментувала фото після повернення з Японії в Україну. Вона сказала, що у фото з росіянкою не було політичної позиції - учасниці лише привітали одна одну після здобуття нагород. Магучіх наголосила, що розуміє, що між Україною та Росією триває війна, і залишається вірною Україні.