Український боксер Усик став чемпіоном світу в суперважкій вазі

Український боксер Олександр Усик під час бою за звання чемпіона світу в суперважкій вазі за результатами 12 раундів завдав поразки британцеві Ентоні Джошуа.

Про це пише Громадське.

Бій відбувся 25 вересня на стадіоні «Тотенгем Готспур» у Лондоні. На стадіоні зібралися понад 60 тисяч глядачів.

Усі троє суддів віддали Усику вищі бали, ніж Джошуа. Хоча букмекери віддавали перевагу британцю через його вищий зріст, більшу вагу і той чинник, що бій відбувався «на території» Джошуа (тобто у Великій Британії).

Отже, Олександр Усик став третім українцем (після братів Кличків), які здобули звання чемпіона світу в суперважкій вазі. В активі спортсмена тепер є титули WBA (Super), IBF, IBO та WBO. Але, згідно з умовами контракту, Джошуа має право на бій-реванш.

«[Бій] відбувся саме так, як я очікував. Ентоні інколи затискав, але це незначні моменти. Не було завдання [нокаутувати], я спершу хотів так добити, але тренерський штаб мені казав, що не потрібно це робити», — заявив Усик після бою.

Боксер додав, що «єдине, що я хотів зробити, - прославити свого бога, Ісуса Христа, і заявити, що це все для нього». І сказав, що «це був не найкращий Усик сьогодні».

Джошуа також прокоментував бій з українцем. Каже, що не здивований такому результату.

«Вітаю Усика, він виконав відмінну роботу. Але ми повернемося. Що пішло не так? Я просто зазнав поразки, таке буває. Після дев'ятого раунду я вже нічого не бачив, моє око було закрите. При всій повазі до Усика, але я нічим не був здивований», — сказав боксер.

Джошуа пояснив, що українець важить менше, ніж він та тримав хороший темп. Водночас підкреслив, що Усик «пропускає і пропускає багато».

«У реванші потрібно буде зрозуміти, як влучати частіше і бити жорсткіше», — додав британець.