"Ушкоджені кілька м'язів ноги": нападник збірної України Артем Бєсєдін не гратиме в 1/4 фіналу Євро-2020

У футбольного нападника збірної України Артема Бєсєдіна, який отримав важку травму у матчі 1/8 фіналу Євро-2020 проти Швеції, ушкоджені одразу кілька м'язів ноги, зокрема серйозне ушкодження відростку великогомілкової кістки.

Про це повідомив президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко, передає пресслужба УАФ.

Так, після зіткнення у матчі з гравцем зі Швеції Маркусом Даніельсоном Бєсєдін залишив поле за допомогою медиків.

Первинне обстеження українського гравця головним лікарем національної команди Артуром Глущенком показало ушкодження одразу кількох м’язів ноги. 

Футболіста одразу ж вирішили відправити до Києва для обстеження та лікування в «динамівському» клубі. Сьогодні зранку, 30 червня, чартер з Артемом на борту приземлився у столиці України.

"Після обстеження стало відомо, що розриву зв’язок коліна, як боялися лікарі, у Артема, на щастя, немає. Однак є частковий надрив хрестоподібних та бокових зв’язок, а також серйозне ушкодження відростку великогомілкової кістки", - сказав Андрій Павелко.

Він додав, що після детального вивчення результатів обстеження стане відомо, скільки часу Бєсєдіну знадобиться для відновлення. Але попередньо лікарі прогнозують, що на це потрібно від трьох до шести місяців.

"Сподіваємося, що операція не знадобиться, усе буде добре, і якщо лікарі дозволять — організуємо йому та дружині поїздку на гру збірної України з Англією, щоб він був поруч із командою", - підкреслив президент УАФ.

Нагадаємо, що Артем Бєсєдін вийшов замість Романа Яремчука під час першого екстратайму, але недовго зміг пробути на полі, отримавши травму. Травмованого українського футболіста замінив Віктор Циганков.

Гравець Швеції Маркус Даніельсон отримав червону картку за грубу гру проти Бєсєдіна, його видалили з поля.