Я не хотів покидати збірну України, проте контракт не продовжили, - Андрій Шевченко

Колишній головний тренер національної збірної з футболу Андрій Шевченко повідомив, що не хотів йти зі збірної України. Проте з ним не продовжили контракт на наступний рік.

Про це він заявив під час пресконференції, передає УНІАН.

«Ми провели в збірній прекрасні п'ять років і отримали величезне задоволення. У нас вийшло стати одним цілим… Після чемпіонату Європи я і мій штаб прийняли рішення продовжити контракт, зробити пролонгацію зі збірною», — розповів Шевченко.

Колишній тренер збірної зазначив, що після приїзду до Києва зустрівся з президентом Української асоціації футболу Андрієм Павелком і повідомив про готовність продовжити контракт.

Водночас Павелко, за словами Шевченка, відповів, що був не готовий обговорювати цей момент. Відтак тренер полетів у відпустку, а потім зустрівся з Павелком на фіналі Євро-2020, і «жодної розмови про пролонгацію контракту не було».

«30 липня закінчився мій контракт, тому я повідомив про це в соцмережах. Я не говорив, що йду, я лише оголосив усім, що мій контракт закінчився», — пояснив Шевченко.

Він додав, що хотів і надалі продовжувати працювати з українською збірною.

Шевченко підкреслив, що за п'ять років його контракт не міняли, і там «були завжди одні й ті ж цифри та питань про зміни фінансової опції не стояло».

Нагадаємо, на початку серпня Українська асоціація футболу підтвердила закінчення контракту з головним тренером збірної України Андрієм Шевченком.