Євро-2020: збірна України з рахунком 2:3 поступилася Нідерландам

На стадіоні «Йоган Кройфф Арена» в Амстердамі в рамках першого туру групового етапу чемпіонату Європи з футболу відбувся матч між збірними Нідерландів та України.

Перший тайм закінчився без забитих м'ячів. Але кілька разів від пропущеного гола нашу команду рятував голкіпер Георгій Бущан.

У другому таймі збірна Нідерландів зуміла відкрити рахунок на 52-й хвилині. Перший гол забив голландець Джорджіньо Вейналдум. А на 58-й хвилині Ваут Веггорст подвоїв перевагу своєї команди.

Далі гра кардинально змінилася і українці спробували поліпшити ситуацію. Спочатку Андрій Яромленко шедевральним кидком скоротив відставання на 75-й хвилині, а на 79-й Роман Яремчук зрівняв рахунок - 2:2.

Як відзначають фахівці, дебютний гол у виконанні Ярмоленка може претендувати на кращий м'яч Євро-2020.

Але все ж в кінці зустрічі Нідерланди вирвали перемогу. На 85-й хвилині Дензел Дюмфріс ударом головою приніс своїй команді перемогу, завершивши матч з рахунком 3:2.

Це третя дуель української збірної проти "помаранчевих" і перша офіційна.

Збірна Нідерландів є беззаперечним фаворитом групи С, вона також займає 16-е місце в рейтингу ФІФА, Україна знаходиться на 24-му.

Нагадаємо, що наступний свій поєдинок збірна України проведе 17 червня, суперником команди буде Північна Македонія. А 21 червня - Австрія.

Зокрема, сили України та Австрії фахівці оцінюють приблизно однаково, а ось Північна Македонія вважається відвертим аутсайдером нашого квартету.