Збірна України з пляжного футболу не поїде на чемпіонат світу-2021 у Москву

Збірна України з пляжного футболу не братиме участі у чемпіонаті світу-2021, який відбудеться з 21 по 29 серпня в Москві.

Про це повідомив перший віцепрезидент Асоціації пляжного футболу України Владислав Ващук, передає пресслужба АПФУ.

«Розставляю всі крапки над «і», щоб слова не були вирвані з контексту... АПФУ прийняла рішення про те, що збірна не їде на чемпіонат світу... Я розумію і поділяю політичну позицію федерації», - підкреслив Ващук.

Він зазначив, що хоч збірна України з пляжного футболу виграла перепустку на чемпіонат світу в Москві, наразі Асоціація ухвалила рішення, що Росія не може забезпечити безпеку для нашої збірної на своїй території, а тому поїздка неможлива.

За словами перший віцепрезидента АПФУ, востаннє українська збірна з пляжного футболу виходила на ЧС вісім років тому: «У нас зараз сильна збірна, як ніколи».

«Так, мені боляче і прикро за наших спортсменів. Мені дуже шкода, що так склалося. Особиста думка моя, як спортсмена, який знає, що таке підготовка до чемпіонату і що таке завоювати путівку не збігається з позицією функціонера [...] Мені разом з усіма гірко усвідомлювати, що цей чемпіонат світу, швидше за все, відбудеться без нашої збірної. Але рішення вже ухвалено. І воно не заперечується», - наголосив Ващук.

У FIFA підтвердили, що замість України поїде Швейцарія.

Як раніше повідомлялося, збірна України з пляжного футболу виграла перепустку на чемпіонат світу в Москві. На даний момент Асоціація пляжного футболу України прийняла рішення про те, що Росія не може забезпечити безпеку для нашої збірної на своїй території і поїздка збірної на чемпіонат світу неможлива.