Збірна України за участь у Євро-2020 заробила 16 мільйонів євро призових

Збірна України отримає 16 мільйонів євро призових за участь у чемпіонаті Європи з футболу-2020. Це найбільша сума за всю історію змагань "синьо-жовтих" у ЧЄ.

Про це повідомляє "Суспільне".

Перед початком турніру УЄФА організувала призовий фонд у 371 мільйонів євро. Він мав бути розподілений між усіма збірними в залежності від результатів на турнірі.

Розподіл призових на Євро-2020:

  • участь на Євро-2020: 9,25 мільйонів євро;
  • виступи в групі: 1,5 мільйони євро - перемога, 750 тисяч євро - нічия;
  • вихід в 1/8 фіналу: 2 мільйони євро;
  • вихід у чвертьфінал: 3,25 мільйони євро;
  • вихід у півфінал: 5 мільйонів євро;
  • вихід у фінал: 7 мільйонів євро;
  • перемога на чемпіонаті Європи: 10 мільйонів євро.

Збірна України ще перед турніром гарантувала собі 9,25 мільйонів євро призових за участь у чемпіонаті Європи. Крім того, Україна має у своєму активі перемогу над Північною Македонією в груповому етапі — це 1,5 мільйона євро, а також вихід у 1/8 фіналу та чвертьфінал — ще 5,25 мільйона євро. Разом із призовими за участь загальна сума становить 16 мільйонів євро.

Ще перед початком чемпіонату Європи президент УАФ Андрій Павелко зазначив, що збірна України отримає "пристойну" суму преміальних за виступи на турнірі.

"Щодо преміальних на Євро - усе залежатиме від успішності виступу. Якщо буде надуспішний [результат] - будуть досить-таки пристойні призові, на які можна буде придбати більше, ніж квартиру", - зазначив Павелко.

Після виходу в плей-оф Євро-2020 очільник УАФ підтвердив, що призові будуть розподілені всередині збірної України.

"Теперішня національна збірна - найдорожча в історії України. І ви розумієте чому, дивлячись на тренерський штаб. І ті платежі від УЄФА, які ми отримаємо від участі на Євро, вони десь компенсують витрати на підготовку команди до чемпіонату. Усе чесно. Якби були зайві призові, ми б із задоволенням витратили їх на дитячий футбол та на стадіони", - сказав Павелко.