Зимові Олімпійські та Паралімпійські ігри у Пекіні у 2022 році проходитимуть без глядачів з-за кордону

Організатори зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор, що мають відбутися у Пекіні у 2022 року, вирішили заборонити доступ до змагань для глядачів з-за кордону через COVID-19. 

Про це 29 вересня повідомив Міжнародний олімпійський комітет.

Як зазначається, квитки на олімпійські та паралімпійські заходи продаватимуть тільки тим, хто живе на території Китаю і відповідає критеріям заходів із протидії COVID-19. 

Крім того, в’їзд заборонять і супроводу причетних до організації та проведення Ігор-2022 (до цієї категорії, зокрема, входили члени подружжя спортсменів, які беруть участь у змаганнях).

Щодо учасників Ігор, то в’їзд до Китаю для них буде дозволений за умови вакцинації принаймні однією дозою препарату, схваленого ВООЗ, іншими міжнародними організаціями або урядами держав. Але МОК не виключає, що розглядатиме окремо випадки, коли вакцинація протипоказана з медичних міркувань.

Причетні до проведення зимових Ігор будуть проживати у спеціально підготовлених готелях у Пекіні, де впровадять заходи протидії поширенню COVID-19. Усіх присутніх також будуть щодня тестувати на коронавірус.

Також з 23 січня 2022 року до кінця Паралімпійських ігор-2022 у Китаї учасники до заходу житимуть в умовах «замкнутого циклу», відповідно до якого їм заборонять виїжджати за межі олімпійського містечка й дозволять пересуватися лише в межах олімпійських об’єктів на спеціальному транспорті.