Telegram запускає платну версію

Месенджер Telegram у червні представить свою платну версію сервісу під назвою Telegram Premium. Вона передбачатиме додаткові функції.

Про це повідомив у Telegram-каналі засновник месенджера Павло Дуров.

Він переконує, що з моменту запуску майже 9 років тому Telegram надає своїм користувачам більше можливостей та ресурсів, ніж будь-яка інша програма для обміну повідомленнями. Зокрема, у роботі з чатами, мультимедіа та завантаженням файлів.

«І все-таки багато, хто просив нас ще більше підняти поточні обмеження, тому ми шукали способи дозволити вам вийти за рамки того, що вже здається божевільним. Проблема тут у тому, що якби ми зняли всі обмеження для всіх, наші витрати на сервер та трафік стали б некерованими, тому вечірка, на жаль, закінчилася б для всіх», — написав Дуров.

Він зазначив, що саме тому команда вирішила зробити ці підвищені ліміти платною опцією. А наявні функції залишаться безкоштовними.

Користувачі Telegram Premium також першими зможуть користуватися новими функціями месенджера.

«Однак не турбуйтеся: всі наявні функції залишаються безкоштовними, і з'явиться багато нових безкоштовних функцій. Щобільше, навіть користувачі, які не підписалися на Telegram Premium, зможуть скористатися деякими його перевагами: наприклад, вони зможуть переглядати дуже великі документи, мультимедіа та наліпки, надіслані користувачами Premium...», — переконує Дуров.