У пиві знайшли понад 100 тисяч унікальних речовин - дослідження

Група німецьких вчених із Мюнхенського технічного університету виявила понад 100 тисяч унікальних речовин у пиві.

Про це повідомляє SciTechDaily.

Всього було досліджено 467 сортів пива, серед яких крафтове й абатське, зі Сполучених Штатів, Латинської Америки, Європи, Африки та Східної Азії.

Вчені виявили приблизно 7 700 іонів з унікальними масами та формулами, включаючи ліпіди, пептиди, нуклеотиди, феноли, органічні кислоти, фосфати та вуглеводи, з яких близько 80% ще не описані в хімічних базах даних.

Оскільки кожна формула в деяких випадках може охоплювати до 25 різних молекулярних структур, це дорівнює понад 100 тисяч унікальних речовин.

«Наш метод мас-спектрометрії, який займає всього 10 хвилин на один зразок, має бути дуже потужним для контролю якості в харчовій промисловості та стати основою нових молекулярних маркерів, необхідних для інспекції харчових продуктів», - заявив професор Філіп Шмітт-Копплін.