У Тихому океані виявили підводний континент

На глибині близько 1066 метрів під південною частиною Тихого океану виявили ділянку землі розміром 2 мільйони квадратних миль, яка приблизно вдвічі більша за Австралію. Деякі вчені вважають, що це восьмий континент світу.

Про це повідомляє Businessinsider.

Як зазначається, новозеландські вчені не можуть дійти згоди щодо того, чи є ця затоплена земля, яку в 2017 році назвали Зеландія, континентом чи ні.

Проте нещодавно вчені отримали нові підтвердження своєї гіпотези.

Хоча визначення континенту є спірним, група науковців на чолі з Ніком Мортімером припустила, що континент повинен мати чітко визначені межі, займати площу понад 1 мільйон квадратних кілометрів, бути піднесеним над навколишнім дном океану і мати континентальну кору товщою, ніж океанічна кора.

Однак одному критерію Зеландія не відповідала – віку. Найстаріші зразки її оцінювалися віком в 500 млн років. Інші ж континенти старші Зеландії як мінімум в два рази.

Утім нове дослідження привело вчених до висновків, що попередні оцінки були невірні. Частина затопленого континенту, походження якого покрито таємницею, все ж удвічі старше, ніж припускали геологи раніше.

Один дослідник із Нової Зеландії зазначив, що у нього більше немає сумнівів, що він живе на окремому континенті.