Український веломандрівник піднявся на вулкан висотою понад 6000 метрів

Українець Руслан Верін піднявся з велосипедом на вулкан Утурунку в Болівії висотою понад 6000 метрів над рівнем моря. Про це він написав у Facebook.

Верін подорожує на велосипеді Південною Америкою і нещодавно піднявся на найвищу вершину південно-західної Болівії — вулкан Утурунку.

Він написав, що перед підйомом на 6020 метрів переночував у наметі на висоті 6 тисяч метрів. За його словами, зовні намету було -20°C і сильний вітер. Зранку Верін продовжив підйом.

«Хотів так само як і вчора, кількома частинами занести багаж і велосипед на пік. Але за звичкою склав намет, речі по сумках, а сумки на велосипед, і так почав штовхати велосипед вгору», — описував підйом мандрівник.

Також Верін розповів, що зі збільшенням висоти ставало складніше штовхати велосипед.

«Я не можу навіть 100 метрів проштовхнути велосипед без зупинок. Втома наростає в геометричній прогресії. Другий день абсолютно нікого не зустрічаю. Абсолютно сам. Єдина дорога давно стала без слідів машин. Потім перейшла в стежку, на якій мій слід став єдиним», — зазначив Руслан.

Руслан Верін — одесит, який подорожує на велосипеді Україною та світом. У минулому році мандрівник повернувся з подорожі до Південної Африки. Тоді він проїхав 10 445 кілометрів за 178 днів.