Засновник Pink Floyd жорстко відмовив Цукербергу використовувати пісню гурту в рекламі Instagram

Один із засновників гурту Pink Floyd Роджер Уотерс в різкій формі відмовив засновнику Facebook Марку Цукербергу в проханні використовувати пісню гурту для реклами Instagram.

Про це музикант розповів на форумі на підтримку засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа. Відео з виступом опублікувало видання La Jornada.

Як переконує Уотерс, Цукерберг хотів використовувати пісню Another Brick in the Wall II для просування соцмережі. За це він нібито запропонував «величезну суму».

Також засновників гурту додав, що в листі Цукерберг підкреслив, що ідея композиції «дуже актуальна й необхідна сьогодні».

«Моя відповідь: іди під три чорти (в оригіналі фраза є нецензурною, - ред.)! Нізащо!» - заявив музикант.

Уотерс зауважив, що не братиме участі в «нісенітниці», яку йому запропонував Цукерберг, а також назвав засновника Facebook «одним із наймогутніших ідіотів у світі».

Як зазначається, Роджер Уотерс негативно ставиться до політики Facebook. Він вважає, що Цукербергу була потрібна його пісня, щоб зробити свої соціальні мережі ще більшими та впливовішими, а також «продовжувати піддавати цензурі всіх нас і не допустити, щоб ця історія про Джуліана Ассанжа стала надбанням широкої громадськості».

Another Brick in the Wall — назва трьох пісень із рок-опери The Wall, які є варіаціями на одну основну тему і мають відповідні підзаголовки Part I, Part II та Part III. Автором усіх трьох пісень є Роджер Уотерс.