Понад 100 тисяч громадян України за добу вакцинувалися проти коронавірусу

За минулу добу, 24 жовтня, в Україні першу дозу вакцини проти коронавірусу отримали 75 240 людей, завершила вакцинацію (отримали другу дозу) - 26 091 людина.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

Щеплення проводилось 634 мобільними бригадами з імунізації, 1 857 пунктами щеплення та 396 центрами вакцинації населення.

Загалом з початку кампанії з вакцинації перше із двох щеплень зробили 8 965 692 людям, завершили вакцинацію (зробили 2 дози) 6 989 668 людей, з яких двоє отримали першу дозу за кордоном.

Нагадаємо, вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Зараз щепитися проти COVID-19 можуть усі охочі віком від 18 років. При цьому пріоритет надаватиметься вразливим групам населення, зокрема людям віком від 60 років та людям із супутніми захворюваннями. Серед пріоритетних груп залишаються також медики, освітяни, соціальні працівники та військові, які контактують з великою кількістю людей. 

Працівників сфери охорони здоров'я, освіти, соціальної сфери, військовослужбовців, працівників структур державної безпеки та структур, які забезпечують роботу держави,  працівників органів державної влади та місцевого самоврядування усіх рівнів вакцинують мобільні бригади за місцем їхньої роботи.

Вакцини проти COVID-19, які використовуються в Україні, схвалені ВООЗ для екстреного застосування. Вони безпечні та ефективні.Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

Наразі в Україні щеплять такими препаратами:

  • AstraZeneca-SKBio та (від компанії AstraZeneca);
  • CoronaVac (від компанії Sinovac Biotech);
  • Comirnaty (від компаній Pfizer та BioNTech).