З росії до України повернули 17-річну дівчину

До України з росії вдалося повернути 17-річну Мирославу, до цього дівчина жила на окупованих територіях.

Про це повідомила пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

У 2014 році дівчинка залишилася без батьків. Півтора року тому, всупереч власному бажанню, дівчинку відправили з окупації навчатися до росії, передає відомство. 

«Жила у гуртожитку і по суті була покинута напризволяще. Тим часом намагалася знайти хоч когось, хто міг би підтримати та допомогти», — наголосили в Мінреінтеграції. 

Зазначається, що інформація про місце її перебування надійшла в Україну від «небайдужих людей». За повернення дівчинки взялися представники «Української мережі за права дитини» у співпраці з Мінреінтеграції в межах проєкту «Шлях додому».

«Увесь час були з нею на зв’язку. Зокрема, на маршруті слідування. Чотири доби важкої дороги, й ось нарешті вона вже в Україні», — розповіло міністерство. 

Мінреінтеграції висловило вдячність Уповноваженій президента з прав дитини Дарʼї Герасимчук, Міністерству закордонних справ, посольству України в Білорусі, генеральному консульству України в Любліні, Ковельській райдержадміністрації, Держприкордонслужбі, а також голові правління «Української мережі за права дитини» Дар’ї Касьяновій.