Україна очікує партію препарату для лікування COVID-19 «Ремдесивір»

Державне підприємство "Медичні закупівлі України" уклало договір про закупівлю лікарського препарату «Ремдесивір» для боротьби з коронавірусною інфекцією. Перша партія препарату прибуде в Україну найближчим часом.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції Ігор Іващенко, передає МОЗ.

Він додав, що всього Україна закупила понад 28 тисяч флаконів препарату «Ремдесивір» для лікування хворих на коронавірус.

"Найближчим часом в Україну прибуде перша партія лікарського засобу - близько 14 тис. флаконів. Загальна процедура закупівлі передбачає придбання 28 200 одиниць лікарського засобу для лікування 4 700 госпіталізованих пацієнтів, хворих на COVID-19", - зазначив Іващенко.

За даними МОЗ, лікарський засіб «Ремдесивір» входить до клінічних протоколів з надання медичної допомоги для лікування коронавірусної інфекції і може застосовуватись лише у випадках, передбачених цим протоколом.

Нагадаємо, напередодні Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) вперше затвердило препарат «Ремдесивір» для лікування пацієнтів з COVID-19.

Препарат широко застосовується для екстреного використання у таких країнах світу, як США, Японія, Австралія, країни ЄС (Франція, Іспанія, Хорватія, Румунія та ін.).