В Україні завершили клінічні випробування препарату Біовен проти COVID-19

Українська фармацевтична компанія "Біофарма" завершила клінічні випробування іммуноглобулінового препарату вітчизняного виробництва Біовен на пацієнтах з COVID-19.

Про це повідомив співвласник компанії Костянтин Єфименко у Facebook.

"Клінічні дослідження розпочато в травні, рандомізовано 66 пацієнтів із тяжким перебігом хвороби, до дослідження залучено 9 баз. Дослідження завершено в жовтні", - йдеться у повідомленні.

За словами Єфименка, використання Біовену, в комплексі терапії пневмонії, викликаної COVID-19, у порівнянні з стандартною терапією дозволяє досягнути статистично достовірних переваг за наступними параметрами:

  • скорочення летальності у чотири рази з 23,6% до 6,25%;
  • скорочення середнього часу до настання покращення з 9 до 5 днів;
  • скорочення часу потреби в госпіталізації в умовах стаціонару - на 3-5 днів.

Він зазначив, що наразі триває 18 клінічних досліджень імуноглобуліну в світі. Всі вони розпочаті глобальними міжнародними компаніями переважно у США та Західній Європі, проте Біофарма - перша компанія, яка розпочала клінічні дослідження і перша, яка їх завершила.

"Вчора, Біовен включено до протоколу лікування COVID-19 і я хочу подякувати Міністру охорони здоров’я Степанову М.В. і колективу МОЗ за підтримку в проведенні дослідження", - додав Єфименко.

Раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що Міністерство охорони здоров'я внесе препарат українського виробництва Біовен до національного протоколу лікування COVID-19 та профінансує його закупівлю.