Загалом з початку кампанії з COVID-вакцинації щепили понад 1,7 млн людей

За минулу добу, 13 червня, в Україні першу дозу вакцини проти коронавірусу отримали 20 327 людей, завершили вакцинацію (отримали другу дозу) - 1 892 людини.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

Вакцинацію здійснювали силами 162 мобільних бригад з імунізації та 205 пунктів щеплення.

Найбільшу кількість щеплень за 13 червня було проведено у Києві – 3 480 щеплень. Також серед добових лідерів - Харківська (3 044) область.

За весь період вакцинальної кампанії найбільше щеплень зробили у Києві (204 614), Дніпропетровській (145 336), Київській (111 472) та Львівській (109 052) областях.

Загалом з початку кампанії з вакцинації перше із двох щеплень зробили 1 479 701 людині, завершили вакцинацію (зробили 2 дози) 238 798 людей, з яких двоє отримали першу дозу за кордоном.

Станом на 13 червня до листа очікування вакцинації проти COVID-19 записалися 686 852 людини.

Нагадаємо, вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого. Вона відбувається в п’ять етапів. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

На сьогодні Україна отримала 500 тисяч доз вакцини CoviShield виробництва індійського Інституту сироватки крові. Ця вакцина схвалена для екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров'я. 

16 квітня в рамках ініціативи COVAX Україна отримала перші 117 тисяч доз вакцини Comirnaty від компаній Pfizer і BioNTech. З 18 по 21 травня до України прибуло ще 473 850 доз цього препарату. Їх, в першу чергу, використовують для щеплення персоналу і мешканців будинків престарілих, а також працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій і прикордонників.

Також Україна отримала вже 234 тисячі доз вакцини Comirnaty за державний кошт. Вакцину з цієї партії використовуватимуть для працівників сфери освіти (додаткова потреба), осіб з першого та другого етапу, зокрема медиків (не щепились раніше), військовослужбовціі ЗСУ, співробітників структур державної безпеки та представників іноземних дипломатичних установ в Україні.

23 квітня в Україну у межах глобальної ініціативи COVAX прибули 367,2 тис. доз вакцини AstraZeneca-SKBio, яка виробляється в Південній Кореї. Використовують її здебільшого для людей віком 65+.  Крім того, частину залишать для другого щеплення громадянам, які зробили перше вакциною CoviShield. 

3 червня в Україну прибули ще 705,6 тисячі доз вакцини проти коронавируса від компанії AstraZeneca в рамках глобальної ініціативи COVAX. Цю вакцину будуть використовувати для щеплення другий дозою тих, хто отримав першу дозу препаратами CoviShield і AstraZeneca-SKBio.

Крім того, в Україну прибули вже три партії вакцини CoronaVac китайського виробника Sinovac Biotech із загальною кількістю 1,215 млн доз. Нею щеплюють маломобільних громадян та їх доглядальників, соціальних працівників. Крім того, щеплення організовано і для освітян, які беруть участь в організації та проведенні ЗНО, для українських олімпійських та паралімпійських спортсменів, які готуються до Токійської олімпіади, а також представників Національної поліції та Збройних сил України.

Також в Україну привезли 500 доз вакцини Janssen від американського виробника Johnson & Johnson. В Україні цей препарат ще не зареєстрований, однак його дозволили використовувати виключно для щеплення працівників приватної компанії, яка замовила, оплатила та організувала доставлення цієї вакцини.