"30 - 2 = 18": в онлайн-уроці з математики припустили помилку

Онлайн-уроки, які через карантин почалися в Україні для школярів різного віку, не обійшлися без першого казусу. У мережі з'явилися кадри написання вчителькою неправильного математичного прикладу для 5 класу. Про це в Facebook повідомив директор "112 каналу" Артем Марчевський.

"Все, що потрібно знати про нашу систему освіти. Відразу для розуміння: ми не маємо відношення до виробництва цього контенту. Як і інші телеканали, ми отримуємо готовий продукт і видаємо його в етер", - заявив він.

Так, в онлайн-уроці була надана проста задачка з математики, де потрібно обчислити швидкість катера, який пливе проти течії. Для цього вчителька взяла швидкість катера без урахування швидкості течії і відняла від неї відому швидкість течії. Однак у рішенні задачі вчителька допустила помилку: в результаті математичного обчислення "30,2 мінус 2,2" у неї вийшло 18 замість 28.

Нагадаємо, 6 квітня в рамках проекту «Всеукраїнська школа онлайн» стартували онлайн-уроки для учнів 5-11 класів, які через карантин знаходяться вдома. Їх транслюватимуть з 10:00 з понеділка по п'ятницю на українських каналах. Крім того, уроки можна буде подивитися на офіційних сайтах Міністерства освіти і науки України в Facebook і YouTube, на Медіасервісі, а також на Megogo і oll.tv.