Аеропорт «Київ» відновив міжнародне сполучення

Міжнародний аеропорт «Київ» (Жуляни) 17 червня відновив обслуговування міжнародних рейсів. Перший літак прийняли зі столиці Білорусі Мінську. Про це повідомила аеропорту «Київ» Галина Богданенко, передає Громадське.

«За сьогодні вже запрацювали європейські напрямки авіакомпанії Wizz Air. Але тільки для пасажирів, які мають посвідку на проживання, здійснюють бізнес-поїздку, мають офіційне запрошення чи здійснюють відрядження», — зазначила речниця, адже ЄС продовжив заборону на в'їзд для іноземців щонайменше до липня.

17 червня Wizz Air здійснить рейси до Угорщини, Німеччини, Естонії та Великої Британії.

Богданенко додала, що наразі табло аеропорту коригується у залежності від того, які країни відкривають свій повітряний простір. В аеропорту очікують поступове збільшення кількості рейсів.

Крім того, наразі «Київ» обслуговує один внутрішній рейс до Запоріжжя. За словами речниці, в липні можливе відкриття ще одного напрямку — до Одеси.

Речниця пояснила, з якими обмеженнями працює аеропорт в період епідемії.

«Вхід через агентів пасажирського обслуговування, які здійснюють температурний скринінг. До аеропорту пускають лише з квитками, а тих, хто супроводжує, до терміналів не пускають», — зазначила Богданенко.