Активісту Ратушному скасували домашній арешт за хуліганство під Офісом президента

Сьогодні, 21 квітня, Київський апеляційний суд скасував ухвалу суду першої інстанції щодо обрання запобіжного заходу одному з підозрюваних у хуліганстві під час акції протесту під Офісом президента 20 березня, а саме Роману Ратушному.

Про це повідомляє пресслужба суду.

«Ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 29 березня 2021 року скасовано, постановлено нову ухвалу, якою відмовлено у задоволенні клопотання слідчого слідчого відділу Печерського УП ГУНП у місті Києві. Нагадаємо, громадянин Р. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 («Хуліганство») Кримінального кодексу України», - йдеться в повідомленні без оприлюднення прізвища.

Про те, що домашній арешт скасовано саме активісту Роману Ратушному, написав народний депутат від фракції «Голос» Ярослав Юришин у Facebook.

Зазначимо, що активісту руху «Захистимо Протасів Яр» Роману Ратушному суд першої інстанції присудив домашній арешт за підозрою у хуліганстві під Офісом президента 20 березня. Тоді мітингувальники зібрались на Банковій, щоб висловити протест проти, на їхню думку, ангажованого та несправедливого ув'язнення активіста Сергія Стерненка.