АМКУ дозволив "Сільпо" придбати торговельну мережу "Фуршет"

18 лютого Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл на набуття контролю ТОВ "СІЛЬПО-ФУД" (група "Фоззі") над активами групи "Фуршет".

Про це повідомляє пресслужба Комітету.

Під час розгляду заяви на концентрацію АМКУ було встановлено, що:

  • сукупні частки учасників концентрації на регіональних ринках у відповідних територіальних межах за результатами 2019 року та 9 місяців 2020 року не досягають 30%, а отже і граничних показників, встановлених статтею 12 Закону України «Про захист економічної конкуренції»;
  • задіяні товарні ринки у відповідних територіальних межах є досить висококонкурентними;
  • учасники концентрації зазнають конкуренції з боку інших учасників, задіяних регіональних ринків.

Під час розгляду заяви учасники концентрації відмовилися від набуття контролю над активами у населених пунктах, на яких частки були значними, а концентрація могла б призвести до обмеження конкуренції.

Так, АМКУ проаналізував діяльність учасників концентрації у межах міст, на яких є перетин їх діяльності, а саме: у Вінниці, Івано-Франківську, Калуші, Кам’янському, Камʼянець-Подільському, Коростишеві, Малині, Нетішині, Нікополі, Обухові, Полтаві, Прилуках, Смілі, Трускавці, Умані, Хмельницькому, Черкасах, Ірпені, Києві, Кривому Розі та Кропивницькому.

"Враховуючи наведене, АМКУ прийняв рішення, що заявлена концентрація не призводить до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках України і надав відповідний дозвіл", - зазначили у Комітеті.