Коломойському повідомили про підозру в організації замовного вбивства

Олігарху Ігорю Коломойському повідомлено про підозру у вчиненні ще одного злочину, пов’язаного з організацією замовного вбивства.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, Коломойський замовив вбивство директора однієї з юридичних компаній, щоб помститися йому за відмову співпрацювати в незаконній оборудці.

Поліція уточнює, що йдеться про події 2003 року.

За даними слідства, Коломойський залучив членів банди, яка «спеціалізувалась» на вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів, включно з фізичною розправою з конкурентами.

Тоді, у серпні 2003 року, четверо чоловіків у Феодосії жорстоко побили та поранили ножем адвоката (директора компанії), завдавши йому ножових поранень у життєво важливі органи. Нападники перестріли адвоката посеред дня на виході з магазину.

Постраждалого вдарили металевим прутом по голові та завдали ножових поранень у груди, живіт та спину. Добити чоловіка завадила його дружина, а лікарям вдалося врятувати його життя.

Тоді правоохоронці затримали виконавців замовного вбивства, їм присудили від 6 до 12 років за ґратами. Тепер же поліція встановила докази, які підтверджують особу замовника.

Як вказують слідчі, конфлікт Коломойського та адвоката стосувався анулювання та визнання недійсними рішень загальних зборів акціонерів відкритого акціонерного товариства.

Коломойський мав особистий комерційний інтерес у роботі металургійного заводу. А рішення загальних зборів акціонерів підприємства не дозволяло йому повноцінно реалізувати свій план наживи, стверджують правоохоронці.

Тому він з погрозами звернувся до адвоката юридичної фірми, яка брала участь у загальному зборі акціонерів і готувала юридичну документацію, аби той скасував рішення. Після відмови через свого охоронця залучив чотирьох членів банди для нападу на чоловіка.

Наразі Коломойському, який вже перебуває під вартою за іншою справою, повідомили про підозру в організації замовного вбивства. За замах на умисне вбивство, вчинений на замовлення за попередньою змовою групою осіб, олігарху загрожує до 15 років за ґратами або довічне.

Наразі в чотирьох регіонах проводять 23 обшуки в межах цього провадження для збору додаткових доказів.