Аваков повідомив НАЗК про оплату літака для повернення Марківа

Глава МВС Арсен Аваков повідомив Національне агенство з питань запобігання корупції про оплату аренди літака, яким український гвардієць Віталій Марків повернувся з Італії до України.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у Facebook.

Як він зазначив, Аваков повідомив НАЗК, що 5 листопада 2020 року здійснив видатки у сумі 836 244,50 грн.

"Міністр повідомив НАЗК письмово, у зв’язку з ухваленням рішення Конституційного суду України від 27.10.2020 № 13-р/2020 та призупиненням технічної можливості для подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані на сайті НАЗК", - написав Геращенко.

Заступник глави МВС додав, що ці кошти були витрачені на оплату послуг з оренди приватного літака Falcon для доправлення Марківа на батьківщину після трьох із половиною років незаконного утримання під вартою в Італіїї.

"Час у дорозі 2:35. Борт був у користуванні з 10:45 (за міланським часом). Необхідність використання чартерного літака була обумовлена складним епідемічним станом в регіоні Ломбардия, загрозою можливого закриття регулярних авіаційних рейсів між Україною та Італією. Саме тому Арсен Аваков прийняв рішення оплатити чартерний рейс за власні кошти, передбачені в його декларації", - додав Геращенко.

Як раніше повідомлялося, 4 листопада, український нацгвардієць Віталій Марків, який провів понад 3 роки за ґратами в Італії, повернувся до України. Напередодні Міланський апеляційний суд повністю виправдав українця.

Нагадаємо, у липні 2019 року українського нацгвардійця Віталія Марківа італійський суд першої інстанції у місті Павія визнав винним у причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Роккеллі на Донбасі у 2014 році й засудив до 24 років в'язниці.