Аваков вступився за Чорновол та порадив ексадвокату Януковича «піти до біса з держслужби»

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав кримінальну справу проти ексдепутатки Тетяни Чорновол помстою колишнього адвоката Віктора Януковича Олександра Бабікова, який нині є заступником директора Держбюро розслідувань. Про це Аваков написав у Facebook.

«Адвокат Януковича, пан Бабіков. Ви наплювали на конфлікт інтересів, як керівник ДБР, і інспірували справу проти Тетяни Чорновол - особистого ворога Януковича. Справи нема, є тільки ваша жага помсти», — заявив він.

«Таня була на Майдані, як сотні тисяч українців - брала участь в цивільних протестах... Таня - талановитий журналіст, емоційний політик... Так, Таня така - вона лазить через паркани і говорить те, що думає - не добираючи слів... і за це як доросла людина відповідає. І нормально - але карати Таню підлістю не можна!» - зауважив Аваков.

Міністр додав, що як і Чорновол був на Майдані 18 лютого 2014 року.

«Я такий як і Таня — приходьте до мене, чекаю. Спробуйте. А краще підіть до біса з держслужби, або до Януковича назад», — звернувся до Бабікова міністр внутрішніх справ.

Про безпідставність порушеної проти Чорновол справи заявив у коментарі «Цензор.НЕТ» і Сергій Горбатюк, колишній керівник управління спецрозслідувань ГПУ, яке займалось справами Майдану.

«Епізод загибелі працівника офісу «Партії регіонів» Захарова розслідувався нашим підрозділом, було проведено необхідні експертизи. При виникненні пожежі в будівлі офісу, Захаров мав можливість покинути його, перешкод для цього не було. Але він почав збирати носії записів камер спостереження (самостійно чи за чиєюсь вказівкою), щоб їх забрати. Він загинув від отруєння димом від пожежі. Ще 18 лютого, коли його тіло було обстежено (часів міністра МВС Захарченка), не було встановлено ознак насильницької смерті. Причину загибелі підтверджено матеріалами справи і в цьому немає сумнівів. Таким чином, підстав для висунення підозри навіть в ненавмисному вбивстві людини, на мій погляд, немає. Звинувачення ж на адресу Тетяни Чорновол в умисному вбивстві — безпідставні і не ґрунтуються на матеріалах провадження. Це їм суперечить», — сказав він.

Також Горбатюк додав, що підозру Чорновол висунув не той підрозділ ДБР, який займається справами Майдану. Він наголошує, що безпідставні обвинувачення на адресу Чорновол — ознаки злочину з боку представників правоохоронних органів.

«У "найкращих" традиціях незаконних переслідувань майданівців у 2014 році», — резюмував Горбатюк.

Нагадаємо, 10 квітня слідчі ДБР провели обшуки у будинку екснардепки Тетяни Чорновол та повідомили їй про підозру у вбивстві людини під час пожежі в офісі «Партії регіонів» у 2014 році.