Авіакатастрофа Ан-26 у Чугуєві: ексначальнику Харківського університету Повітряних Сил обрали запобіжний захід

Колишнього начальника Харківського національного університету Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба Олександра Турінського суд відпустив під нічний домашній арешт.

Про це з посиланням на Держбюро розслідувань передає «Суспільне».

Відповідне рішення 3 травня ухвалив Печерський районний суд Києва.

Крім того, під нічний домашній арешт відправили заступника командира військової частини у Чугуєві та заступник командира з льотної підготовки перебуватимуть

Досудове розслідування поки триває.

Про те, що у справі з'явилися троє нових підозрюваних, стало відомо 30 квітня. Заступників підозрюють у порушенні правил підготовки та проведення польотів, а також недбалому ставленні до військової служби, а ексначальника — у недбалому ставленні до військової служби. Загалом у справі шість підозрюваних.

Також на підставі додатково зібраних доказів та експертиз правоохоронці змінили підозри командувачу Повітряних Сил Збройних сил України, колишньому командиру військової частини А4104 та колишньому керівнику управління польотами на аеродромі «Чугуїв», які не забезпечили безпеку польотів на ввірених їм напрямках за посадами.

Нагадаємо, увечері 25 вересня 2020 року недалеко від Чугуєва Харківської області розбився військовий літак Ан-26, на борту якого знаходилися 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба і сім офіцерів. Загинули 26 осіб. Єдиний, хто вижив в авіакатастрофі, це курсант 3-го курсу В'ячеслав Золочевський.