Авіація МВС отримала вже п'ятий в цьому році французький вертоліт Airbus

Авіація Міністерства внутрішніх справ України отримала п'ятий із запланованих на цьому році вертоліт за контрактом з «Airbus Helicopter».

Про це повідомив в Twitter міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Авіація МВС отримала 5-й з 28-ми в цьому році гелікоптер в рамках виконання контракту з Airbus Helicopters. Це четвертий H-225 для Національної гвардії України, який заступить до виконання завдань в рамках Єдиної системи авіаційної безпеки", - написав міністр.

За словами Авакова, українські пілоти пройшли теоретичне і практичне навчання за кордоном. Французькі вертольоти виконують завдання з цивільного захисту на території України. Зокрема, задіяні для оперативного переміщення особового складу НГУ на великі відстані, виконання визначених завдань, евакуації хворих та поранених, пошуково-рятувальних заходів.

Він також зазначив, що контракт з французькою компанією «Airbus Helicopters» на поставку 55 вертольотів успішно виконується, а до кінця 2021 року Україна отримає загалом 28 гелікоптерів в рамках формування та розвитку Системи авіаційної безпеки МВС. 

За даними Департаменту комунікації МВС України, в Єдину систему авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС від французького виробника вже надійшло 14 гелікоптерів: 2 типу Н125 для ДПСУ; 2 типу Н145 для НПУ; 10 типу Н225 (6 для ДСНС та 4 для НГУ).