АЗС призупиняють продаж палива у зв´язку з введенням держрегулювання цін

В Україні на автозаправках перестали продавати деякі марки бензину через рішення уряду. Так мережі українських АЗС відреагували на постанову Кабінету міністрів щодо введення держрегулювання цін на бензин та дизельне паливо на період карантину.

Так, у суботу, 15 травня, АЗК ОККО повідомила, що тимчасово призупинила реалізацію двох видів палива.

«Від сьогодні, 15 травня, у зв'язку із запровадженням державного регулювання цін на пальне на АЗК ОККО тимчасово призупинено реалізацію PULLS 95 та PULLS Diesel. Це пов'язано з тим, що продаж пального цих марок за ціною, вcтановленою Кабінетом міністрів на травень, є збитковим для мережі», - повідомила пресслужба компанії. 

Крім того, про своє рішення оголосила і мережа заправок WOG.

«У зв'язку з оприлюдненням проекту постанови Кабміну "Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів України від 09.12.2020 року №1236", яка передбачає введення тимчасового державного регулювання цін на пальне, ми змушені припинити реалізацію преміального палива 95 Mustang та ДП+Mustang», - йдеться в повідомленні АЗК.

Нагадаємо, 14 травня Кабінет міністрів України ухвалив постанову, якою запровадив граничні торговельні надбавки (націнки) на паливо на період дії карантину:

  • не більше 7 гривень (включно з ПДВ) на 1 літр для дизельного палива;
  • не більше 5 гривень (включно з ПДВ) на 1 літр для автомобільних бензинів.

Продавці палива мають враховувати цю надбавку під час встановлення роздрібної ціни на пальне на АЗС.

Ця постанова набула чинності з 15 травня.