"Безпрецедентне в історії України втручання в розслідування": від НАБУ справу Татарова передали до СБУ

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) зробило офіційну заяву щодо рішення про передачу кримінального провадження по заступнику голови Офісу президента Олегу Татарову, яке ухвалене втаємничено, без консультацій із Бюро та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою (САП) о 23:42 23 грудня.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

"23 грудня 2020 року заступник генерального прокурора Олексій Симоненко передав кримінальне провадження за підозрою заступника керівника Офісу президента від Національного бюро до Служби безпеки України. Рішення ухвалене втаємничено, без консультацій із НАБУ та САП, фактично під покровом ночі: відповідна відмітка в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зроблена о 23:42", - йдеться в заяві.

У відомстві підкреслили, що законом забороняється передавати справи, в яких досліджуються злочини, підслідні НАБУ, до інших органів досудового розслідування.

"Таким чином Офіс генерального прокурора свідомо ухвалив незаконне рішення, яке грубо протирічить вимогам Кримінального процесуального кодексу України. Детективи НАБУ мають докази того, що заступник керівника Офісу президента, у минулому - топпосадовець державної компанії "УкрБуд" - причетний до надання неправомірної вигоди за забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта у справі щодо заволодіння 81 млн грн Національної гвардії України", - додали у НАБУ.

Нагадаємо, 18 грудня Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро повідомили про підозру Татарову за статтею про хабарництво. Сам Татаров заявив, що "доведе свою невинуватість і гідно відповість".