«Бізнес без бар’єрів»: Укрзалізниця долучилася до ініціативи першої леді України

30 листопада Укрзалізниця долучилася до ініціативи першої леді України Олени Зеленської щодо підписання декларації «Бізнес без бар’єрів» між великими українськими та міжнародними компаніями для забезпечення рівних можливостей в доступі до роботи, сервісів, послуг для людей з інвалідністю та інших соціальних груп.

Про це повідомляє пресслужба УЗ.

Відповідну декларацію від імені АТ «Укрзалізниця» підписав голова правління компанії Володимир Жмак.

В УЗ зазначили, що прагнуть, аби залізничні подорожі були доступні для усіх пасажирів, і для цього вже зробили чимало для зручного перебування людей з інвалідністю на вокзалах, станціях та у поїздах.

«Спільно з однодумцями-учасниками ініціативи продовжуємо робити більш комфортними подорожі залізницею для маломобільних громадян. Світ такий чудовий, і його має побачити кожен із нас», - додали в Укрзалізниці.

Як зазначила перша леді України Олена Зеленська, щодня тисячі українців живуть за бар'єрами: відчувають труднощі в пересуванні, використанні послуг, в роботі й спілкуванні.

За її словами, побудова безбар'єрного бізнесу в Україні - це складний, комплексний і системний процес, він залежить як від законодавства і дій держави, так і від компаній і самих людей.

Ініціатива «Бізнес без бар’єрів» допоможе подолати бар’єри, що виникають при пошуку співробітників та прийомі їх на роботу, адаптації працівника на робочому місці та в колективі.

Також компанії, які підписали декларацію мають намір використовувати кращі практики впровадження безбар'єрного середовища, щоб створювати можливості для соціального включення для всіх суспільних груп, в тому числі людей з інвалідністю, людей похилого віку, батьків з дітьми до 6 років, жінок та молоді.