Боротьба з чергами у жіночі туалети: в Україні вступили у силу нові правила щодо розміру вбиралень

В Україні з 1 листопада 2019 року вступають у дію нові державні будівельні норми (ДБН) щодо збільшення у два рази жіночих вбиралень у кінотеатрах і театрах. Про це повідомив у Facebook президент Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе.

"Новий розрахунок - 1 санітарний прилад на 15 осіб в кінотеатрах та 1 санприлад на 10 осіб в театрах. Це залежить від розрахункової місткості закладу. Наприклад, якщо кінотеатр розрахований на 600 відвідувачів, то раніше проєктувалися лише 20 туалетних кабінок. За новими нормами треба робити 40 кабінок», - розповів Парцхаладзе.

Він зазначив, що у старому ДБН щодо закладів культури розрахунок туалетних кімнат у кінотеатрах складав 1 санвузол (унітаз) на 30 осіб, у театрах - 1 санвузол на 20 осіб. Тобто, кількість жіночих санвузлів, які тепер мають проєктуватися, збільшено вдвічі.

При цьому частина туалетних кімнат також має обов'язково проєктуватися доступними для людей з інвалідністю та інших груп маломобільного населення і містити сповивальні столики для немовлят.

За словами Парцхаладзе, такі зміни у ДБН дозволять нарешті зменшити кількість черг у жіночі вбиральні в цих закладах.