Бойовики на Донеччині готують підлітків до участі в бойових діях

Представники незаконних збройних формувань Росії на Донеччині у так званих псевдопатріотичних клубах та військових таборах з 2017 року готують дівчат і хлопців віком від 10 до 17 років до участі у бойових діях. Відкрито кримінальне провадження за фактом втягнення дітей у воєнний конфлікт.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу генерального прокурора.

Слідчі заявляють, що бойовики навчають підлітків стріляти з великокаліберної зброї та автоматів Калашникова, а також «викривляють суть подій, що відбуваються, та вкладають у свідомість дітей вороже ставлення до України».

В Офісі генпрокурора зазначають, що загалом на окупованій території Донецької області діє понад 10 таких закладів. Серед них є так звані громадські військово-патріотичні рухи «Молода Гвардія Донбаса», «Амазонки», «Патріот», «Бастіон» та «Степові Вовки».

За даними правоохоронців, з початку збройного конфлікту на Донбасі бойовики втягнули понад сотню дітей у воєнний конфлікт.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури Офіс Генпрокурора відкрив кримінальне провадження за ч. 1 ст. 304 КК України (Втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність). Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 4 до 10 років.

Наразі триває досудове розслідування.