Бойовики намагалися завербувати працівницю Луганської облдержадміністрації - СБУ

Контррозвідка Служби безпеки викрила спробу бойовиків завербувати співробітницю Луганської облдержадміністрації і схилити до здійснення державної зради. Вони затримали її на КПВВ та погрожували. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Бойовики затримали жінку на КПВВ «Станиця Луганська», коли та відвідувала родичів. Щоб примусити її співпрацювати, вони погрожували її життю та здоров`ю рідних.

Бойовиків цікавила інформація про роботу державної адміністрації, персональні дані керівництва та співробітників, паролі доступу до електронної пошти тощо. Вони наполягали, щоб чиновниця не лише систематично передавала їм службову інформацію, але й залучила до співпраці з ними свого чоловіка, який працює в Нацполіції і володіє секретною інформацією.

Під тиском жінка підписала угоду про конфіденційну співпрацю. Їй дали додаткові інструкції та відпрацювали з нею канали конспіративного звʼязку.

Після приїзду на контрольовану українською владою територію жінка почала отримувати електронні листи з погрозами і вимогами вийти на зв'язок.

Контррозвідники СБУ встановили, що працівниця ОДА не планувала шкодити державній безпеці.Вона надала детальні свідчення щодо обставин свого вербування та поставлених завдань. Після ретельної перевірки її звільнили від кримінальної відповідальності.