Бойовики забрали тіло загиблого на Донбасі офіцера "Альфи" - ЗМІ

Тіло підполковника Дмитра Каплунова довелося тимчасово залишити в "сірій" зоні і його забрали бойовики. Україна докладає всіх зусиль, щоб повернути тіло загиблого. Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов в Facebook.

За інформацією Бутусова, в ніч з 30 листопада на 1 грудня група спецназу управління "Альфа" СБУ виконувала бойове завдання з ведення розвідки і спостереження в "сірій зоні" в районі села Староласпа Донецької області. Це район знаходиться далеко за межами зони розведення військ в районі Богданівки.

Вночі, при переході групи після успішного виконання поставлених завдань, стався підрив на міні. Підполковник Дмитро Каплунов отримав смертельні поранення і помер на місці. Денис Волочаєв і ще один офіцер були поранені. Група забрала зброю і документи загиблого і понесла поранених до своїх позицій.

Відзначається, що оскільки підрив стався в "сірій" зоні, противник підрив не спостерігав і відходу не перешкоджав. Під час евакуації від важких поранень помер підполковник Волочаєв.

Підрозділи 1-ї мотострілецької бригади окупаційного корпусу ВС РФ на Донбасі виявили місце підриву і тіло Каплунова на наступний день. Позиції противника перебували недалеко і винести Каплунова наші вже не змогли.

Бутусов пише, що в результаті розголошення даних в українських соцмережах, противник зумів отримати уявлення про ситуацію до того, як зуміли обміняти тіло Каплунова, і зараз проводить інформаційну операцію по дискредитації українських спецслужб.

Треба докладати всіх зусиль для повернення тіла загиблого.