Чоловік, який погрожував підірвати міст Метро в Києві, служив у силах спецоперацій

Чоловік, який напередодні погрожував підірвати міст Метро в Києві, раніше служив за контрактом у підрозділі забезпечення командування Сил спеціальних операцій, але влітку його звільнили. Про це повідомили у пресслужбі командування, передає Радіо Свобода. 

Чоловіка звільнили зі служби у липні 2019 році за невиконання умов контракту.

Так, за даними «Української правди», чоловік мав військове звання старшого сержанта, обіймав посаду начальника радіостанції радіоцентру польового вузла зв'язку військової частини А-3628, розташованої у Броварах Київської області.

Наприкінці червня його визнали винним у самовільному залишенні військової частини, йому призначили покарання у 7 діб на гауптвахті, а згодом звільнили. Він визнав свою провину, а втечу пояснив необхідністю «вирішити власні побутові проблеми».

Нагадаємо, 18 вересня на мосту Метро в Києві чоловік на кабріолеті заблокував рух і почав погрожувати підірвати його. Також він здійснив декілька попереджувальних пострілів. За кілька годин його вдалося затримати. Проти чоловіка порушили справу за фактом «приготування та здійснення терористичного акту», йому може загрожувати довічне ув'язнення. Правоохоронці офіційно не називають імені затриманого, але низка ЗМІ дізналися, що це був 42-річний кримчанин Олексій Белько.