Чоловіка, який погрожував підірвати міст у Києві, затримали - ВІДЕО

Озброєного чоловіка, який погрожував підірвати міст Метро у Києві, затримали правоохоронці. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає Громадське.

«Доставлений у відділення поліції, дякуємо Богу, що без жертв», — сказав Аваков.

За його словами, операцією керував глава поліції Києва Андрій Крищенко. Останній підтвердив, що чоловік погрожував підірвати міст, але ніяких вимог не висував.

Крищенко розповів, що мінер — кримчанин, колишній військовий, у якого 3 місяці тому вже вилучали вибухівку. Чоловік сам здав вибухівку, тому його не притягали до відповідальності.

Також очільник поліції Києва розповів, що під час затримання силовики не стріляли, у мінера при собі не знайшли зброю та вибухівку, але раніше він викинув карабін, з якого збив один з дронів поліції. Водночас машину затриманого продовжують вивчати вибухотехніки.

За словами Крищенка, проти чоловіка порушили справу за фактом «приготування та здійснення терористичного акту», йому може загрожувати довічне ув'язнення.

Начальник поліції додав, що «вербально» чоловік був під дією невідомих речовин.

Нагадаємо, вдень 18 вересня на мосту Метро в Києві невідомий чоловік на кабріолеті заблокував рух і почав погрожувати підірвати його. Крім великої кількості правоохоронців на місце прибули 2 БТР та снайпери. Аби почати переговори, правоохоронці відправили чоловіку телефон чи рацію. За даними ЗМІ, затриманого звуть Олексій Белько.