«Чорні скриньки» з Ан-26 залишилися цілими, їх почали розшифровувати - Уруський

Бортові самописці або так звані «чорні скриньки» з літака Ан-26, що впав під Харковом, вціліли, вони у задовільному стані. Фахівці вже почали їх розшифровувати. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр Олег Уруський у Facebook.

За його словами, інформація на самописцях збережена. Їх вже вилучили та 27 вересня авіаційні експерти під контролем Держбюро розслідувань розпочали їх розшифровувати. Це триватиме приблизно 3-5 днів.

Уруський також додав, що уламки літака Ан-26 зібрали та перевезли на територію військової частини А4104 у Чугуєві, де вони перебувають під цілодобовою охороною ДБР. Далі фахівці максимально зберуть літак у початковий стан.

Також вдалося встановити контакт з 20 родинами загиблих курсантів. До Харкова вже прибули 17 з них. Частину розмістили в готелі Міністерства оборони, ще частина — живуть у родичів в місті.

Для родин організували безкоштовне харчування, забезпечили їх автотранспортом та супроводом. З ними також ведуть психологічну роботу. Сьогодні в родичів загиблих візьмуть забір зразків для аналізу ДНК, щоб провести ідентифікацію тіл.

Нагадаємо, увечері 25 вересня неподалік міста Чугуєва на Харківщині розбився військовий літак Ан-26, на борту якого перебували 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба та семеро офіцерів.

На місці аварії літака знайшли тіла 25 людей, що були на облавку. Вранці 26 вересня стало відомо, що один курсант, що вижив після авіакатастрофи, помер у лікарні в Харкові. У нього було 90% опіків. Ще один виживший курсант третього курсу перебуває у Харківському військовому шпиталі у стані середньої тяжкості.