Чорновол підозрюють у вбивстві людини під час пожежі в офісі «Партії регіонів» - ДБР

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили колишній журналістці та депутатці Верховної Ради 8-го скликання Тетяні Чорновол про підозру у вбивстві людини під час пожежі в офісі «Партії регіонів» у 2014 році. Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

«Її підозрюють в умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині, вчиненого за попередньою змовою групою осіб способом, небезпечним для життя багатьох осіб (п.п. 5, 12, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України)», — йдеться у повідомленні.

У ДБР заявляють, що 18 лютого 2014 року Чорновол, яка була активною учасницею Євромайдану, керувала діями групи осіб та безпосередньо брала участь у підпалі будівлі у центрі Києва, де був офіс «Партії регіонів».

Тоді під час пожежі загинув 65-річний співробітник офісу «Партії регіонів» Володимир Захаров. Він не вийшов з будівлі, а пішов у кабінет наверх, де й помер, отруївшись чадним газом.

Сама Чорновол повідомила, що після обшуку їй вручили підозру за низкою кримінальних статей і викликали на допит на 14 квітня.

За її словами, у неї вилучили одяг, який вона носила під час «Революції Гідності», а саме 18 лютого 2014 року. Це куртка, каска і рюкзак. Також, за словами ексдепутатки, у неї забрали нагородну зброю і телефон.

«Вони шукали мою одежу, в якій я була 18 лютого 2014 року, під час Майдану. Я, як не дивно, її знайшла. Вони вилучили куртку, вилучили каску, рюкзак. Ці речі знайшлися. Далі у мене забрали нагородну зброю, хоча не мали права забирати. Ще у мене забрали телефон, хоч і не мали права забирати… У мене тут живе велика сім’я, багато речей — обшукували скрізь: і підвал, і погріб», — розповіла Чорновол.

Нагадаємо, 10 квітня о шостій ранку співробітники Державного бюро розслідувань пришли з обшуками до народної депутатки 8-го скликання Тетяни Чорновол