ДБР оголосило підозру ексначальнику інженерної служби військової частини через загибель трьох військових на Донбасі

Державне бюро розслідувань у межах справи щодо загибелі на Донбасі трьох українських військових 14 лютого, які підірвалися на мінах в районі Новолуганського, оголосило підозру ексочільнику інженерної служби військової частини в недбалому ставленні до служби.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

За даними досудового розслідування, 27-річний керівник інженерної служби точно знав про необліковані вибухонебезпечні предмети на асфальтованій дорозі на території відповідальності своєї військової частини (поблизу населеного пункту Новолуганське Бахмутського району Донецької області). Однак він не зробив нічого, щоб належно позначити розташування мін добре помітними знаками небезпеки, огородити ділянку, забезпечити її охорону та розмінувати.

У ДБР підкреслили, що 14 лютого троє українських військових підірвалися на «непозначених та неогороджених мінах».

Начальника інженерної служби військової частини після цієї трагедії звільнили.

Його підозрюють у недбалому ставленні до служби в умовах особливого періоду, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 425 КК України). За це передбачено до 7 років в'язниці.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

У ДБР також повідомили, що загалом слідчі в цій справі допитали 60 людей та призначили й вивчили 15 експертиз, зокрема військову, вибухотехнічну, судово-медичну, імунологічну, балістичну та судово-біологічну. 

Нагадаємо, 14 лютого в районі Новолуганського на Донеччині під час переміщення з метою перевірки несення служби та зміни військовослужбовців на вогневих позиціях внаслідок підриву на п'яти мінах ТМ-62, встановлених у шаховому порядку, загинули троє військових ЗСУ із 5-ї батальйонної тактичної групи та 59-ї окремої мотопіхотної бригади: капітан Олександр Войтенко, старший солдат Дмитро Мироненко та солдат В’ячеслав Олексієнко.