ДБР проводить обшуки в «Кузні на Рибальському» та «Богдан Моторс» у справі про закупівлі Міноборони ㅡ ЗМІ

Державне бюро розслідувань (ДБР) проводить обшуки на заводі «Кузня на Рибальському» та у підрозділах АК «Богдан Моторс» у справі про закупівлі Міноборони військової техніки для Збройних сил України.

Про це з посиланням на власні джерела пишуть Укрінформ, Інтерфакс-Україна та  LIGA.net.

Так, обшуки на підприємствах проводять у межах кримінального провадження за фактами закупівель Міністерством оборони військової техніки, обладнання та послуг для ЗСУ неналежної якості за завищеними цінами.

Як зазначається, «Кузня на Рибальському» та «Богдан Моторс» упродовж 2015-2019 років укладали договори з Міноборони про постачання до Збройних сил військових автомобілів, обладнання і надання послуг з обслуговування агрегатів військових кораблів.

Зокрема, вони поставили українським військовим 300 медичних автомобілів «Богдан 2251», понад 800 автомобілів підвищеної прохідності «Богдан 63172», а також проводили ремонт й модернізацію крейсеру «Гетьман Сагайдачний». Окрім того, Міноборони закупило у них малі броньовані артилерійські катери «Гюрза-М» та« Кентавр».

Наразі правоохоронці вивчають перевищення повноважень посадовцями Міноборони, які закупили для ЗСУ неякісну продукцію за завищеними цінами.

Нагадаємо, власником «Богдан Моторс» є колишній заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олег Гладковський . Раніше власником «Богдана» був п'ятий президент Петро Порошенко. Крім того, у листопаді 2018 року завод «Кузня на Рибальському» Порошенко продав бізнесмену Сергію Тігіпку.