ДБР закликало українців повідомляти про незаконно отримане майно чиновниками

Державне бюро розслідувань запустило спеціальну форму, у якій будь-хто з громадян зможе анонімно розповісти про незаконне майно посадовців або про те, що вартість придбаного ним майна була дуже сильно занижена.

Про це інформує пресслужба ДБР.

«Шановні громадяни! Якщо ви володієте інформацією про незаконно отримане майно або про те, що вартість придбаного чиновником майна явно занижена, повідомте про це», — йдеться в зверненні.

Повідомляти про такі порушення у відомстві просять або через електронну форму на офіційному вебсайті відомства, яку можна заповнити анонімно, або телефоном, електронною або звичайною поштою на адресу Бюро: вул. Симона Петлюри, буд. 15, м. Київ, 01032.

Крім того, повідомлення про порушення можна надавати під час особистого прийому в приймальні центрального апарату або залишити там повідомлення у спеціальній скриньці для кореспонденції.

Як приклад у ДБР навели інформацію про наявність у народного депутата України активів, непідтверджених офіційними доходами. У 2020 році він придбав квартиру в Києві вартістю 7,6 млн грн, а за 2019 рік він задекларував лише 4 тис. доларів і в 2020 році отримав дохід у розмірі 4,8 млн грн, не зазначивши інших джерел доходів і фінансових зобов'язань. Отже, різниця між декларованими доходами і ціною квартири перевищила 2,7 млн грн. Відповідні матеріали передано Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

«Таких випадків, на жаль, багато, тому чекаємо на вашу допомогу», - йдеться в повідомленні.