ДБР завершило розслідування щодо Тупицького

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування в кримінальному провадженні стосовно колишнього голови Конституційного суду України Олександра Тупицького за фактами вчинення кримінальних правопорушень проти правосуддя. Його підозрюють у підкупі свідка.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, в жовтні 2018 року Тупицький здійснив підкуп свідка, переслідуючи мету, щоб той відмовився від давання показань або надав завідомо неправдиві показання у кримінальному провадженні, пов’язаному із протиправним заволодінням майновими активами ЗАТ «Зуївський енергомеханічний завод».

Як вважають слідчі, зробив Тупицький підкуп з корисливих мотивів та в інтересах колишнього голови Вищого господарського суду України Віктора Татькова, який наразі розшукується правоохоронними органами.

Крім того, упродовж 2018-2019 років Тупицький неодноразово надавав слідчому Генеральної прокуратури України у цьому ж провадженні завідомо неправдиві показання.

Нагадаємо, про ймовірну участь Тупицького у приватизації «Зуївського енергомеханічного заводу» стало відомо у грудні 2020 року.