Депутати запропонували створити штаб для боротьби з COVID-19 на чолі з Зеленським

У Верховній Раді народні депутати зареєстрували проєкт постанови №4228 про заходи протидії поширенню COVID-19 та захисту всіх систем життєдіяльності країни від негативних наслідків пандемії та нових біологічних загроз.

Про це йдеться на сайті парламенту.

Ініціаторами проєкту постанови виступили: лідерка фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко, керівник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, главкиня фракції "Голос" Кіра Рудик та інші.

Так, пропонується утворити Національний штаб для боротьби з коронавірусом, який очолить президент Володимир Зеленський.

Документом передбачається підвищення спроможності національної системи охорони здоров’я, запровадження системи захисту вітчизняної економіки від наслідків пандемії, розробка ефективної безпекової стратегії України в умовах «нових глобальних біологічних викликів».

Також планується ввести в дію єдину всеукраїнську багатоканальну телефонну лінію для українців, які мають симптоми або хворіють на коронавірусну хворобу. Їм проводитимуть безкоштовне тестування та надаватимуть невідкладної допомоги.

Крім того, народні депутати пропонують створити за регіональним розподілом необхідну кількість мобільних бригад, які збиратимуть у пацієнтів біологічний матеріал за місцем проживання та самі везтимуть його у лабораторію.

Розглянути документ парламентарії домовилися на погоджувальній раді 20 жовтня.