Депутати зареєстрували законопроєкт Зеленського про великий Державний герб

У Верховній Раді України зареєстрували законопроєкт №5712 про великий Державний герб України.

Про це йдеться на сайті парламенту.

Ініціатором проєкту закону виступив президент Володимир Зеленський.

В додатку до проєкту закону показали, як виглядатиме великий Державний герб. Після обрання ескізу в листопаді минулого року в нього внесли зміни.

Зазначається, що головним елементом великого Державного герба є знак Княжої Держави Володимира Великого (малий Державний герб України) золотого кольору, розміщений на синьому п'ятисторонньому щиті із заокругленими нижніми бічними кутами із золотою облямівкою.

Над щитом зображений великокняжий вінець (корона) Ярослава Мудрого та пурпурово-золотий намет у вигляді рослинного орнаменту.

З лівого боку щит тримає лев (герб Галицько-Волинського князівства), а з правого ㅡ воїн-козак із рушницею (герб Війська Запорізького).

Під щитом зображена стрічка з двох рівновеликих горизонтальних смуг синього та жовтого кольорів, під стрічкою ㅡ два золоті колоски пшениці, переплетені кетягом калини пурпурового кольору зі стилізованим листям пурпурово-золотого кольору.

Нагадаємо, 28 червня президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради як невідкладний законопроєкт про великий Державний герб України і закликав народних депутатів розглянути його позачергово.