Держуправління справами обирає компанію для ремонту Офісу президента

Державне управління справами (ДУС) обирає компанії, які виконуватимуть різні види ремонтних робіт для усунення пошкоджень, завданих будівлі Офісу президента під час акції протесту на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка 20 березня. Вартість цих послуг може становити 250-300 тис. гривень.

Про це повідомили в пресслужбі Офісу президента.

Так, ДУС вибиратиме компанії, що мають спроможності виконати необхідні роботи й вартість послуг яких буде найменшою.

Про всі виконані роботи пообіцяли публічно відзвітувати.

В ОП зазначили, що вже близько 10 компаній запропонували свої послуги з прибирання фарби з граніту. 

"Вони оцінюють обсяг робіт та визначають, чи мають відповідні хімічні розчини. Вартість цих послуг може становити 250-300 тис. гривень", - наголосили в пресслужбі.

Крім того, наразі триває підбір компаній та підрахунки необхідних коштів для проведення інших відновлювальних робіт. В ОП сказали, що потрібно буде замінити кілька дверей, вікон, зробити ремонт пошкоджених приміщень, серед іншого окремих кабінетів та приміщень на різних поверхах, де сталося загоряння.

Як раніше повідомлялося, в Офісі глави держави заявили, що за попередніми експертними оцінками, пошкодження будівлі ОП оцінюються приблизно в два мільйони гривень.

Нагадаємо, 20 березня в Києві біля будівлі Офісу президента влаштували акцію «Не чуєш? Побачиш» на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка. Мітингарі кидали в будівлю фаєри, підпалили табличку «президент України», розмалювали стіни та побили скло дверей будівлі.

Правоохоронці не втручалися у дії протестувальників.