Детективи НАБУ завершили розслідування щодо «Межигір'я»

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування щодо незаконного заволодіння резиденцією «Межигір’я» президентом-втікачем Віктором Януковичем та його сином Олександром.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

"Детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів САП завершили розслідування за підозрою колишнього президента України та його сина у заволодінні резиденцією «Межигір'я» шляхом зловживання своїм службовим становищем... 29 грудня 2021 року стороні захисту відкрили матеріали кримінального провадження для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до Вищого антикорупційного суду", - заявили у відомстві.

Повідомляється, що дії Віктора Януковича кваліфіковані за ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 5 ст. 368 КК України, а Олександра Януковича - за ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України.

За даними слідства, протягом 2002-2013 рр. експрезидент спільно зі своїм сином заволодів земельною ділянкою площею 104,61 га, будівлями, спорудами та іншим майном комплексу відпочинку «Пуща-Водиця» урочища «Межигір’я», а також будинком №123-а по вулиці Межигірській у селі Нові Петрівці.

Фігурантам справи у випадку визнання їх винними загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 15 років з конфіскацією майна.

Зазначається, що у межах розслідування НАБУ ініціювало арешт сотень об’єктів рухомого, нерухомого майна і транспортних засобів на території резиденції «Межигір’я». Надалі ці об’єкти за рішенням суду передали Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).