Децентралізація виходить на фінішну пряму - Зеленський

Децентралізація фактично виходить на фінішну пряму, уряд затвердив перспективні плани для всіх областей України, а з формуванням територіальних громад зменшиться вплив центральної влади на місцях. Про це заявив gрезидент Володимир Зеленський, повідомляє пресслужба глави держави.

«Українці зможуть отримувати якісніші й більше послуг на місцях – там, де вони живуть. Зможуть розбудовувати свої міста та села, зробити їх зручнішими та комфортнішими», – сказав Зеленський.

За його словами, затверджені урядом перспективні плани областей стануть основою для формування територіальних громад та побудови успішної країни, у якій комфортно жити.

Глава держави зазначив, що з формуванням територіальних громад зменшиться вплив центральної влади на розпорядження коштами.

Зеленський підкреслив, що місцеві мешканці зможуть усередині власної громади обирати, що розвивати, де будувати школу чи дитячий садок.

В Офісі президента додали, що наразі перспективні плани вже затверджені для всіх областей України, за винятком тимчасово окупованої території АР Крим. Тимчасово окуповані території Донбасу потрапляють у план.