Deutsche Bahn не планує брати в управління Укрзалізницю

У найбільшому залізничному операторі Німеччині, компанії Deutsche Bahn, повідомили, що їхня співпраця з Укрзалізницею буде базуватися на наданні консультаційних послуг. Натомість про передачу Укрзалізниці в управління Deutsche Bahn наразі не йдеться. Про це повідомили у пресслужбі Deutsche Bahn у відповідь на запит DW.

«DB Engineering & Consulting — консалтингова компанія у складі Deutsche Bahn, що працює над проєктами у сферах інфраструктури, мобільності і транспорту — консультуватиме і підтримуватиме Укрзалізницю у підприємницьких і технічних питаннях», — повідомили у Deutsche Bahn.

Підписати остаточні документи про співпрацю з Укрзалізницею у Deutsche Bahn планують на початку лютого 2020 року.

Зазначимо, що напередодні міністр інфраструктури Владислав Криклій також повідомляв, що фахівці Deutsche Bahn будуть лише надавати консультаційні послуги для реформи Укрзалізниці, однак він не виключив, що з часом роль експертів Deutsche Bahn може змінитися.

23 січня прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що Укрзалізницю передадуть в управління найбільшому залізничному оператору Німеччини строком на 10 років. За його словами, 22 січня в Давосі Міністерство інфраструктури і Deutsche Bahn підписали відповідний меморандум.