Діти загиблих військових ЗСУ матимуть безкоштовне харчування в садочках та школах

Відтепер діти, один із батьків яких загинув (пропав безвісти), помер, захищаючи суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України мають право на безоплатне харчування у дитячих садках та школах.

Таке рішення було прийнято депутатами Верховної Ради України 5 листопада, передає пресслужба Міністерства у справах ветеранів України.

За прийняття Закону України №4130 проголосувало 324 народні депутати.

"Прийняте рішення закріплює на законодавчому рівні загальнообов’язкову норму, згідно з якою органи державної влади та органи місцевого самоврядування, у підпорядкуванні яких перебувають державні й комунальні заклади освіти, повинні забезпечувати безоплатним харчуванням дітей, один із батьків яких загинув захищаючи Україну", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що раніше деякі органи місцевого самоврядування приймали відповідні рішення про забезпечення безкоштовним харчуванням таких дітей, а інші – ігнорували дану проблему.

Відтепер існуюча в різних областях країни нерівність щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей загиблих захисників України, приведено в норму.