Для збільшення кількості ПЛР-тестувань ми залучаємо приватні лабораторії - Степанов

Міністерсво охорони здоров'я знаходиться в процесі укладання договорів з приватними лабораторіями щодо проведення ПЛР-тестувань, що дозволить суттєво збільшити кількість тестів для виявлення коронавірусу.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в етері телеканалу "Україна", повідомляє пресслужба МОЗ.

"Ми запустили процес укладання договорів та запровадили залучення приватних лабораторій. Працювати це буде таким чином: всі забори мазків робитимуться працівниками державних лабораторій, а потім передаватимуться приватним для того, щоб вони вже забезпечили сам процес опрацювання тестів на своєму обладнанні. У такий спосіб прискоримо процес. У нас є чітка стратегія щодо проведення тестів. Перше - це збільшення кількості ПЛР, а друге - впровадження тестувань на антиген. Вони тільки з'явились на ринку, і на них ми будемо виділяти кошти", - зазначив очільник МОЗ.

Також Степанов зауважив, що сімейні лікарі не можуть відмовляти пацієнтам з підозрою на COVID-19 у проведенні тесту.

Він пояснив, що є чіткий алгоритм, згідно з яким сімейний лікар викликає мобільну бригаду, вона приїжджає та бере мазок.

Міністр також закликав громадян звертатися на гарячу лінію МОЗ або НСЗУ та повідомляти про випадки, коли лікар відмовляється призначати тест на COVID-19 у разі підозри на коронавірусну хворобу.